Det hele menneske

din_omsorg_giver_grobund_og_haab

Om Lene Purkær Stefansens udtryksfulde bronzeskulpturer

©Af Kirsten-Marie Hedeland, tv programvært på ”Kunst for Tiden” og skribent ved Kunstavisen

”Hele mennesker er vi først når vi oplever og formår, at håndtere både de lyse og de mørke sider, som livet bringer. Hele mennesker, der er i balance, en balance skabt når vi krydser små og store ujævnheder på livets vej”. Sådan siger Lene Purkær Stefansen, som skaber sine skulpturer ud fra denne tankerække om livets små og store begivenheder og ud af egne oplevelser og tanker.

Kærligheden og nærværet er vigtige elementer for Lene. Hendes skulpturer har kærligheden som omdrejningspunkt, hvor liv og glæde udspringer. Hun indfletter de elementer, der gør os til mennesker og hun gør det med charme, humor og indlevelse, hvilket vækker varme følelser i os, som betragter af hendes intense og positive værker.

Når man betragter Lene Purkær Stefansens værker, breder en behagelig ro sig indeni og man føler sig godt tilpas. De er formfuldendte og lækre i al deres enkelthed. Der er ikke pyntet på udtrykket, men det er holdt i en stram tidløs lomme, hvor enkeltheden giver roen og muligheden for fordybelsen.

Hendes skulpturer er på en gang elegante og alligevel med et uspoleret og lidt råt udtryk. Balancen mellem de to kontraster er meget fin. I bronzeskulpturerne understreges forståelsen for det smukke materiales glød og muligheder.

Lene lægger en åbenlys massiv energi i formgivningen og fortællingen og går ikke på kompromis med sit arbejde. Hendes skulpturer afslører en selvkritisk holdning og målrettethed. Der er ingen tvivl at spore i værkerne. De er meget harmoniske i kompositionen og Lene udviser, i formgivningen en stor professionalisme og en skøn fortællende udfoldelse.

Der er et godt samspil mellem stilstand, bevægelse, fortælling og handling i Lenes skulpturer. Hun fremstiller en kærlig virkelighed, hvor vi i favntaget bliver konfronteret med inderligheden, nærværet og kærligheden. Vi befinder os i genkendelighedens rum, hvor værkerne taler til vores umiddelbare følelser om intimitet. De er formet og modelleret med stor dygtighed, engagement og lyst, som til stadighed driver Lene Purkær Stefansen videre i processen, hvorfra hun fortsætter sin fine udvikling som skulptør og formidler af livets store og små begivenheder på godt og ondt.

Inspiration

Normalpris 999,00 kr
Udsalgspris 999,00 kr Normalpris
Normalpris 100,00 kr
Udsalgspris 100,00 kr Normalpris
Normalpris 1.399,00 kr
Udsalgspris 1.399,00 kr Normalpris
Normalpris 2.799,00 kr
Udsalgspris 2.799,00 kr Normalpris
Normalpris 3.999,00 kr
Udsalgspris 3.999,00 kr Normalpris
Normalpris 1.099,00 kr
Udsalgspris 1.099,00 kr Normalpris
Normalpris 1.099,00 kr
Udsalgspris 1.099,00 kr Normalpris
Normalpris 1.099,00 kr
Udsalgspris 1.099,00 kr Normalpris